منوی سایت
آدرس فضای مجازی

   https://www.instagram.com/moshavereh_parsian/     

@moshavereh_parsian                                                        

جمله روز

هیچ کس نمی تواند به عقب برگردد و از نو شروع کند؛ اما همه می توانند از همین حالا شروع کنند و پایان تازه ای بسازند

تقویم
شنبه 1 دی 1403 20:18 ب.ظ
ACT در عمل
مفهوم پردازی در درمان پذیرش و تعهد


نویسندهپاتريشيا باخ، دنيل ج. موران
مترجم: سارا کمالي، نيلوفر کيان راد
انتشارات ارجمند

درباره کتاب
درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد ACT یکی از رویکردهای درمانی موج سوم است که برای بسیاری از مشکلات روان‌شناختی کاربرد دارد. این کتاب به طور تخصصی برای متخصصان بالینی و درمانگران نوشته شده است و نویسندگان آن تلاش کرده‌اند مطالب را تا حد ممکن ساده اما عمیق و زیربنایی مطرح کنند تا درمانگران بتوانند مفهوم‌پردازی مراجعان را در چارچوب مدل ACT انجام داده و از طریق تمرین‌های مطرح شده در سرتاسر کتاب درمان را به طور موفقیت‌آمیزی پیش ببرند. درمان ACT از علم بسیار دقیق تحلیل رفتار و فلسفۀ بافت‌گرایی کارکردی منشأ گرفته است و در قالب شش فرایند- پذیرش، نا‌هم‌جوشی، ارتباط با لحظۀ اکنون، عمل متعهدانه، خود به عنوان زمینه و ارزش‌ها- مطرح می‌شود و راهبردهای اصلی درمان برای مقابله با آسیب‌شناسی روانی در رابطه با این فرایندها تعیین می‌گردد. در این کتاب شما درمانگران یاد خواهید گرفت شش فرایند رفتاری مشکل‌ساز- هم‌جوشی، اجتناب تجربه‌ای، خودآگاهی ضعیف، چسبیدن به خودمفهومی، بی‌فعالیتی مداوم و تکانشگری و ارزش‌های نامشخص را تشخیص دهید. هم‌چنین یاد می‌گیرید چگونه از شش فرایند اصلی درمان پذیرش و تعهد به منظور مفهوم-پردازی مشکل مراجع استفاده کنید. این کتاب به شما کمک می‌کند تا کشف کنید کدام مؤلفه‌های مشکل فرد نیازمند پذیرش و کدام‌یک نیازمند تغییر است و اینکه چگونه با مراجع برای تعیین و دستیابی به این اهداف همکاری کنید. ACT به دلیل تمرکز بر تضعیف جنبه‌های زیان‌بار و ناکارآمد زبان و تا حدی به دلیل استفاده از مفاهیم ناآشنا از قبیل ناهم‌جوشی شناختی و کلام‌زدایی از دیدگاه برخی افراد دشوار است. هدف نویسندگان کتاب این است که از طریق مطرح کردن نمونه‌هایی از مراجعان، تمرینات قابل کاربرد و سبک عملی، مطالب را قابل فهم سازند و به درمانگران یاد بدهند چارچوب ACT را به طور مناسبی در سنجش و مداخله به کار گیرند.



طرحواره درماني
راهنماي كاربردي براي متخصصين باليني


نویسندهجفري يانگ، ژانت كلوسكو، مارجوري ويشار
مترجم: دکتر حسن حميد‌پور، دکتر زهرا اندوز
انتشارت: ارجمند

درباره کتاب
اگر چه شناخت درمانی کلاسیک برای درمان اختلالات محور I طراحی شده است، ولی این کتاب به سبکی ماهرانه و کاملاً جذاب نشان می دهد که چگونه شناخت درمانی می تواند برای درمان اختلالات شخصیت مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد. مؤلفان برای حل مشکلات خاص افراد مبتلا به اختلالات شخصیت از قبیل الگوهای منش شناختی انعطاف پذیر، تعارض های بین فردی مزمن و واکنش های انتقالی، راهبردهایی را از سایر رویکردهای درمانی استخراج کرده و در قالب یک مدل شناختی جامع نگر تلفیق کرده اند. این کتاب نشان می دهد که چگونه می توانیم با استفاده از راهبردهای اکتشافی و تجربی از شدّت باورهای زیربنایی که آبشخور چنین مشکلاتی هستند، بکاهیم، توصیه می کنم تمام درمانگرانی که در فرآیند درمان با مشکلات شخصیتی بیماران خود دست و پنجه نرم می کنند، کتاب حاضر را مطالعه کنند.



رفتار درمانی شناختی: راهنمای کاربردی در درمان اختلال های روانی

مولفین: کیت هاوتون، جوان کرک، پل سالکووس کیس، کلارک
مترجم: حبیب الله قاسم زاده
 ناشر: ارجمند
 
امروزه رفتار درمانی شناختی، جایگاه نخست را در درمان روانشناختی بسیاری از بیماریی های روانی احراز کرده است و کارآیی آن در بسیاری از بررسی های کنترل شده، نشان داده شده است. این کتاب بدیع و راهگشا، رهنمودهای مشخصی دربارۀ چگونگی انجام رفتار درمانی برای مبتلایان به طیف گسترده ای از مشکلات هیجانی، ارائه می دهد. بر خلاف بیشتر دستاوردهای موجود، تأکید در این کتاب راهنما، بر نحوۀ انجام درمان است. ویراستاران توانسته اند گروهی از مؤلفان خبره در کار بالینی، آموزش و پژوهش های تجربی مربوط به رفتاردرمانی شناختی را گردآورند. در فصل های مختلف کتاب، چگونگی استفاده از رفتار درمانی شناختی برای درمان بیماری های اختصاصی به طور کامل شرح داده می شود. هر فصل با توضیحی از بیماری آغاز می شود، سپس اقدامات بالینی، ارزیابی و شیوۀ فرمول بندی مسئله ذکر می شود. آنگاه خواننده قدم به قدم در جریان درمان قرار می گیرد. از مثال ها و موارد بالینی بطور گسترده ای استفاده می شود. خواندن این کتاب برای هر کسی که بخواهد از درمان شناختی-رفتاری استفاده کند، ضروری است، به ویژه روانپزشکان، روان شناسان بالینی، پرستاران بخش روانپزشکی، مددکاران اجتماعی، مشاوران و پزشکان عمومی. در این کتاب برای اولین بار، حاصل کار متخصصانی که روش های رفتاری-شناختی را برای طیف گسترده ای از بیماری ها بکار برده اند، گردآوری شده است. در فصل های جداگانه به تفصیل، منطق استفاده از تکنیک ها شرح داده می شود و اقدام های درمانی مناسب بطور دقیق و روشن توصیف می شود. تابلوهای بالینی متعدد بر غنای فصل ها افزوده و درمان را زنده و واقعی کرده است. مطالعۀ این کتاب را به درمانگران با تجربه و نیز دانشجویان، قویاً توصیه می کنیم.
 


رفتار درماني شناختي (رويکرد کوتاه مدت)

نویسندهفرانک دبليو باند، ويندي درايدن
مترجم: دکتر علي حسينائي، دکتر حسن حميدپور
انتشارات ارجمند

درباره کتاب
این کتاب به تعریف، سنجش و به خصوص انجام رفتار درمانی شناختی کوتاه‌مدت می‌پردازد. به عقیدۀ ما چگونگی استفاده از رفتار درمانی شناختی کوتاه‌مدت برای درمان طیف وسیعی از مشکلات، از جمله مسایل بالینی، تحصیلی و استرس شغلی، از اهمیت بسزایی برخوردار است. به علاوه این کتاب تفاوت بین رفتار درمانی شناختی کوتاه مدت و رفتار درمانی شناختی کلاسیک را مدنظر قرار می‌دهد، موارد عدم استفاده از رفتار درمانی شناختی کوتاه مدت را مشخص می‌کند و شواهد تجربی برای کارآیی رفتار درمانی شناختی کوتاه مدت را به صورت خلاصه عرضه می‌کند. سرانجام، این کتاب موضوع مهم حرفه ‏ای در رفتار درمانی شناختی کوتاه مدت، یعنی فرسودگی شغلی مشاوران و چه‌گونگی پیشگیری از آن را به بحث و بررسی می‌گذارد. این کتاب به همّت نظریه‌پردازان و متخصصان بالینی صاحب نام و برجسته‌ای نوشته شده است.