منوی سایت
آدرس فضای مجازی

   https://www.instagram.com/moshavereh_parsian/     

@moshavereh_parsian                                                        

جمله روز

هیچ کس نمی تواند به عقب برگردد و از نو شروع کند؛ اما همه می توانند از همین حالا شروع کنند و پایان تازه ای بسازند

تقویم
شنبه 1 دی 1403 20:21 ب.ظ





ورود به دبستان ابتدای دوره ای مهم و بسیار تاثیر گذار در رشد و شخصیت کودک است . جدا شدن از آغوش خانواده و پای گذاشتن در مسیر یک زندگی مستقل، در همین زمان  شکل میگیرد. این دوره برای بیشتر بچه ها مشکل و دلهره آور است. بودن در مکانی جدید به تنهایی، نشستن پشت میز و صندلی و همراهی با آموزگاری که شاید به اندازه دیگران آشنا نیست  و در نهایت آمادگی برای تربیت و آموزش پذیری در قالب قانون ، برنامه های منظم و مقررات مدرسه .....
این قوانین و مقرررات سختگیرانه تر از مقررات خانه هستند و گاهی پذیرش آن برای کودک سخت و دشوار است. با توجه به این شرایط مسلماٌ در خانه نیز انتظاراتی جدید از کودک به وجود می آید . انجام تکالیف مدرسه و  ترک کردن عادات خردسالی جز این برنامه هاست همچنین والدین بیشتر کودکان را کنترل میکنند و از او انتظار عملکردی خوب و قانونمند دارند.
پس طبیعی است که گاهی کودکان حساسیت ها، رفتارهای نامتعارف مانند پرخاشگری ، گریه و عدم اطاعت و لجبازی و حتی گریز از مدرسه و کابوسهای شبانه را از خود نشان دهند.
در این مواقع وظیفه والدین و پدر و مادر چیست ؟ آیا باید این احساسات کودک را نادیده بگیرند ؟
لازم است بدانیم کودکانی که در این دوره دچار مشکلات روحی و روانی می شوند ممکن است در اثر بی توجی با بحران روبرو گردند در این حالت ممکن است کودک احساس کوچکی و ناتوانی کند و  ناامید گردد. فشارها کنترل ها و باید ها او را دچار سردرگمی میکنند  و تعادل روحی او را بیشتر بر هم می زنند و سبب بروز رفتار ها و خلق وخویی های جدیدی در کودک می گردد که گاهی والدین را نیز به تعجب وا میدارد.
در نظر داشته باشیم اگر پدر و مادری فکر کنند وقتی فرزند آنها به مدرسه میرود دیگر وظیفه تعلیم و تربیت آنها به پایان رسیده است  و باید شرایط بهبود کودک را به گذشت زمان و مدرسه بسپارند سخت در اشتباه هستند واضح است که  والدین نخستین مربیان فرزندان هستند کودکان نزدیکترین رابطه فردی، احساسی و اجتماعی را با آنها دارند بنابراین قبل از سپردن کودک به مدرسه، محیط خانه و والد است که باید بهترین فرصتها را برای آرامش و کسب تجربه های جدید به کودک بدهد . عبور سالم  از مراحل بحرانی بستگی زیادی به نوع رفتار و برخورد مسئولانه والدین با کودک و مشکلات او دارد در این راستا رعایت نکاتی  از سوی آنها میتواند به کودک کمک کند تا این مرحله را بدون بروز مشکلات جدی و عمیق سپری کند و بتواند بهتر و راحتتر با شرایط تازه منطبق شود .
  • به خاطر اینکه کودک شما وارد مدرسه شده اند دوران خردسالی او را نادیده نگیرید. کودک نیاز دارد گاهی به دوران طلائی قبل از مدرسه بازگردد و شادمانی های کودکانه خود را مرور کند .
  • در مورد توانائی ها و زمان یادگیری او زود قضاوت نکنید به کودک زمان دهید تا خود را با شرایط تازه تطبیق دهد از او انتظار نداشته باشید بدون هیچ مشکلی این دوره را سپری کند به استعداد ها و تفاوت های فردی در فرزندانمان توجه کنیم .
  • والدین خشمگین کارها را خراب تر میکنند. کنترل خود را در برابر رفتار های نامناسب کودک حفظ کنید. نیاز او را به توجه بیشتر درک کنید و با احساسات او همراه شوید.
  • در منزل برنامه ریزی داشته باشید که کودک بتواند در مهمانی ها و گردش ها شما را همراهی کند. او را به خاطر درس و مشق از تفریحات محروم نکنید.
  • شما فرزند خود را بهتر از هر کس میشناسید با مشارکت با معلمان و مشاوران و همراهی با آنان این شناخت شما موجب کمک رسانی بهتر به کودک خواهد شد .
  • ارتباط مداوم با مدرسه ممکن است  کمی وقت و انرژی از شما بگیرد اما نشانه  علاقه و مسئولیت پذیری به فرزندتان است و مطمئنا بر زندگی آینده او تاثیر خواهد گذاشت .
  • اگر فرزند شما از نظر نظم و ترتیب نمیتواند خوب و مستقل عمل کند به او در تنظیم یک برنامه روزانه و یا هفتگی کمک کنید تا بتواند به بهترین نحو وظایف خود را انجام دهد البته نیاز به مستقل بودن را نیز در کودک فراموش نکنید .
  • اگر احساس میکنید فرزند شما از رفتن به مدرسه ترس دارد با او به آرامی صحبت کنید به او اطمینان دهید که جای نگرانی نیست از خاطرات خوب خود در دوران مدرسه برای او تعریف کنید او تشویق و دلگرم کنید .از ماندن کنار کودک در مدرسه برای زمان طولانی خودداری کنید .
  • کودکان در هر شرایطی نیاز دارند از پدر و مادر محبت ببینند، احساس امنیت کنند حس کنند والدین همیشه مراقب آنها هستند و آنها را بدون شرط دوست دارند و حس پذیرفته شدن داشته باشند . این برای رشد روانی آنها بسیار مهم است .
  • داشتن محیط آرام و بدون تنش میتواند کمک بسیار موثری به کودک کرده و میل به تلاش و فعالیت را در او به وجود آورد  تا بتواند دنیای جدید را بپذیرد و والدین را راضی و خوشنود کند . بنابراین در ایجاد محیطی شاد آرام و بدون سرزنش و تحقیر کوشا باشیم .
 
    گردآورنده: نوشین میرجهانیان- کارشناس ارشد مشاوره وو راهنمایی