زمانی که تجرد را انتخاب می کنیم
چرادختران تجرد را برمی گزینند ؟
انتخاب تجرد ممکن است در هر دوره ای از زندگی دختران دلایل متفاوتی داشته باشد . گاهی دردوره ای به علت ادامه تحصیل و گرفتن مدارک عالی تحصیلی ، انتخاب شغل و درخواست استقلال و پیشرفت، و در دوره ای دیگر ترس از مسئولیت پذیری و تغییر ساختار زندگی ، توقعات بالا ودرخواست های کمال گرایانه، نگرانی از عدم موفقیت و سازگاری با همسر ترس از طلاق و حتی از دست دادن آزادی و وابستگی به رابطه های ناسالم میتوانند عوامل تجرد باشند
تجرد برای دختران چه آسیب های روحی به همراه دارد؟
دختران نیز مانند پسران در تجرد گرفتار آسیب های جدی مانند تنهایی و انزوا، افسردگی و استرس ، ترس از پیری و از دست دادن زیبایی ، رابطه های ناسالم و مشکلات روحی و جسمی ، درگیری عاطفی یا مالی با خانواده ها ، درگیری با فشارهای اجتماعی، بی انگیزگی و ترس از آینده میشوند .
چه خطراتی درجامعه این دختران راتهدید می کند؟
مسلما دختران به علت حالات روحی و روانی و حساسیت های فردی بیشتر از پسران در معرض خطر قرار میگیرند که مهمترین آنها عدم پذیرش از سوی برخی از خانواده ها، وارد شدن به رابطه های غیر اخلاقی به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه ، اعتیاد ، درگیری با مشکلات مالی و کشیده شدن به راههای نادرست به دست آوردن هزینه زندگی، مشکلات کاری و درگیری های بیشتر در محیط کار و جامعه می باشد .
رابطه باخانواده دچارخدشه می شود؟
بله میتوان گفت در 80 درصد موارد تجرد باعث خدشه دار شدن رابطه دختران با خانواده ها میشود . اغلب خانواده ها به علت مشکلات مالی یا حاشیه های ایجاد شده برای دختران مجرد در جامعه پذیرش تجرد دختران را ندارند همچنین نوع فرهنگ و شدت وابستگی های مذهبی خانواده ها این موضوع را میتواند تشدید کند .
باافسردگی ناشی ازتجرد چه کنیم ؟
مسلما فردی که در تنهایی زندگی میکند خواسته یا ناخواسته دچار افسردگی میشود .انسانها در سایه ارتباطات سالم میتوانند زندگی سالمی داشته باشند . افراد بشر برای تنها زیستن خلق نشده اند و زن و مرد وجود یکدیگر را در زندگی تکمیل میکنند بنابراین شاید به جرات میتوان گفت تنها راه سالم برای مبارزه با افسردگی تجرد ، پیدا کردن همسری مناسب و شروع زندگی جدید و امید به آینده است .
راهکارهایی برای شادماندن چیست ؟
بالا بردن سطح اطلاعات ، جداشدن از افکار کلیشه ای و نادرست ، شناخت خود و خواسته هایمان و سعی درهماهنگ کردن آن با افراد دیگر خانواده و جامعه ، کم کردن سطح توقعات و عدم مقایسه نادرست خود با دیگران ، انتظار صحیح و عاقلانه از خود و دنیای بیرون میتواند از عواملی باشد که افراد را در به دست آوردن راههای شاد ماندن و شاد زیستن کمک کند.
گردآورنده: نوشین میرجهانیان- کارشناس ارشد مشاوره و راهنمایی